Borstprotheses

Iedere vrouw is anders. En ieder lichaam is anders. Daarom biedt KMI Mammacare u de keuze uit diverse merken (ABC Breastcare, Anita, Amoena en Silima) borstprotheses met verschillende modellen, vormen en maten. Zodat u kunt kiezen uit een borstprothese die optimaal bij uw lichaam en uw operatiegebied na de borstkanker aansluit.

Lichaamsvriendelijk materiaal

Borstprotheses zijn tegenwoordig bijna altijd van siliconen gemaakt. Siliconen is een veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal, dat het vrouwelijk borstweefsel natuurlijk nabootst. Het voelt heel zacht aan, is vochtregulerend en neemt snel de lichaamstemperatuur aan. Ook zijn siliconen borstprotheses bestand tegen crèmes, chloor en zeewater, waardoor u er gemakkelijk mee kunt zwemmen.

Afhankelijk van de operatietechniek, eventuele fysieke klachten en uw eigen wensen, zoeken wij samen met u naar de best passende borstprothese, waarmee de symmetrie in uw lichaam wordt hersteld.

Zo levert KMI Mammacare speciale lichtgewicht borstprotheses. Deze zijn 30-35% lichter in gewicht en daardoor ideaal voor de actieve vrouw of voor zij die last hebben van lymfeoedeem of nek- en rugklachten.

Een ander product uit ons assortiment volledige protheses is de hecht- of contactborstprothese. Indien mogelijk kan hiervoor vanaf een jaar na de operatie gekozen worden.

Bij een borstbesparende operatie of een borstreconstructie, is het voor de symmetrie soms nodig dat u een deelprothese draagt. Ook daarvan heeft KMI Mammacare veel soorten en maten op voorraad. Samen met u bepalen we de beste keuze, zodat niemand ziet dat u een (deel-) prothese draagt.

Natuurlijk kunt u ook met een borstprothese zwemmen. Maar KMI Mammacare heeft ook speciale zwemprotheses van diverse merken in het assortiment. Deze zwemprotheses zijn een derde lichter dan een gewone borstprothese en hebben een golvende vorm onderaan en op de achterzijde. Hierdoor is er een goede lucht- en waterdoorstroming mogelijk. Bovendien is de film rond de prothese extra bestand tegen zout, water en chloor.

Door aanschaf van een zwemprothese behoort ‘wisselen’ tijdens een dagje strand bovendien tot de verleden tijd.

De zwemprothese plaatst u eenvoudig in de cupafsluiter van uw prothesebadkleding, waardoor uw prothese dicht tegen het lichaam aan zit en ook goed blijft zitten.