Huidtherapie

Voor advies en behandeling van uw littekenweefsel of lymfedrainage is huidtherapeute Alberta van der Kuip regelmatig in onze winkel aanwezig. Alberta is geregistreerd huidtherapeute bij de NVH en beschikt over ruime ervaring in de behandeling van (borst)kankerpatiënten. Tijdens een eerste intakegesprek maakt Alberta van der Kuip in overleg met u een behandelplan. Zij helpt u ook met het in orde maken van de declaratie naar de verzekeraar.

Littekenbehandeling

Een goede behandeling van uw litteken(s) is essentieel als de operaties of bestralingen achter de rug zijn.
Littekenmassage of littekenpleisters helpen bij de vermindering van pijn die kan komen door littekenweefsel. Ook kan de huidtherapeute het littekenweefsel van het onderliggend bindweefsel losmaken.

Lymfedrainage

Mogelijk zijn uw lymfevaten aangetast of zelfs weggehaald om uw genezing te bevorderen. Dan kunnen er vochtophopingen ontstaan in bijvoorbeeld arm, borst, schouder of een been. Dit heeft niet alleen cosmetische, maar vaak ook pijnlijke gevolgen en meer permanente consequenties. Alberta van der Kuip helpt u met lymfedrainage (massage), zwachtelen en eventueel het aanmeten van elastische kousen. Hiermee verminderen de klachten en kan erger worden voorkomen.