Nieuwsbrief 01: Gratis Loopclinic; Verbeter je conditie en voeding bij borstkanker

Pink Ribbon handenOp vrijdag 10 november van 10.00-11.15 uur is er een gratis introductieclinic ‘Verbeter je conditie bij borstkanker’ voor vrouwen met borstkanker. We starten en eindigen bij KMI Mammacare in Nieuwegein. Deze loopclinic wordt gegeven door leefstijlcoach en hardlooptrainer Elma Sandee van REactive en deelname aan deze introductieles is gratis.

Wanneer u borstkanker heeft, is een goede conditie belangrijker dan ooit. Lichamelijk om de behandelingen zo goed mogelijk te doorstaan en fysieke inspanning geeft ook mentale ontspanning. In de clinic wordt uitgelegd hoe u verantwoord kunt hardlopen bij borstkanker. Ook wordt het belang van een goede voeding uitgelegd. In het praktijkgedeelte wisselen stukjes wandelen en hardlopen elkaar af. Hierbij wordt rekening gehouden met verschil in belastbaarheid en conditie. Er wordt tevens geoefend aan een looptechniek die zo min mogelijk belasting geeft en het lopen gemakkelijker maakt. Na afloop inventariseren we wie geïnteresseerd is in een vervolgtraject, waarbij we gezamenlijk op een verantwoorde manier aan een betere conditie werken. Ook komt hier uitgebreid de voeding aan bod en het belang van een goede belasting-herstelbalans. Na de afloop van de clinic kunt u nog even gezellig in de winkel napraten.

Aanmelden voor de gratis introductieclinic kan via info@kmimammacare.nl of elma@reactive.nl. Ook voor eventuele vragen (vooraf) kunt u deze mailadressen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *